woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Geslaagde sponsorloop obs De Bron

22 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wat was het op en rond het schoolplein van het hoofdgebouw een gezellige boel. De hele dag hebben alle groepen van openbare basisschool De Bron meegedaan aan de sponsorloop.

Voor schooltijd bekroop menigeen toch het gevoel of alles niet letterlijk in het water zou vallen. De weersvoorspellingen verschilden namelijk nogal per site. Maar de weergoden waren de school  heel goed gezind.

Het opbouwen van het podium en het neerzetten van de geluidsinstallatie kon beginnen. Iets over half negen kwamen de eerste vijftig kinderen in actie. Eerst was er natuurlijk een warming-up. Die werd telkens door twee leerlingen uit groep 8 gedaan: Shevonne en Naomi. Na de warming-up lag er een belangrijke taak voor de zogenaamde “hazen”. Drie hardlopers uit de groepen 7, Mila, Annika en Thijs, moesten het tempo in de eerste ronde steeds bepalen.

Zij startten heel langzaam en voerden het tempo perfect op. Dit voorkwam valpartijen. En daarna was het, op de muziek van Deejay Erik, een genot om te kijken hoe de kinderen het ene na het andere rondje liepen. Telouders hielden de kinderen goed in de gaten. Tussendoor praatte meester Ruud alles aan elkaar.

Na afloop was er drinken, lekker fruit en een ijsje voor de kinderen. Tijdens het lopen heeft fotografe Ilona Broerse, ook bekend van Stichting Make a Memory, enorm veel mooie foto’s gemaakt. Die staan allemaal in het fotoalbum van de Facebookpagina van de school. Gedurende de gehele dag kwamen alle 26 groepen van De Bron in actie. Er werd onder meer gelopen voor de goede doelen: Stichting Roparun en Kika. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Tekst: Ruud van der Wel
Foto: Ilona Broerse

Lees meer over:

sponsorloop de bron obs
Deel dit bericht met je vrienden!