dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Ambacht

Rebel van het Jeugdspeelpark: Eerste paal nieuwbouw wordt 11 mei geslagen

9 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de nieuwsbrief van het Jeugdspeelpark in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht kwamen we het volgende verhaal van Rebel, de papagaai tegen:

"Er is best veel gebeurd, denk ik, op het Jeugdspeelpark. Ik heb niet zoveel gezien omdat ik sinds half december bij een van de baasjes thuis heb gezeten in verband met de vogelgriep-maatregelen. Best wel een beetje ongezellig hoor, want ze was de hele dag weg. Als ze thuiskwam, mocht ik natuurlijk meteen weer overal mee naar toe in huis, maar ja op het park is veel meer te doen en te beleven. De ganzen en kippen hebben ook zo lang opgehokt gezeten, maar die zijn nu ook weer buiten. De ganzen waren door het dolle heen. Daar heeft het baasje een leuke video van gemaakt. Kijk zelf maar naar de video hieronder.

Ook de bouw van het nieuwe Jeugdspeelpark heeft veel langer geduurd dan gedacht en gehoopt. Ik hoorde het baasje weleens foeteren dat het straks zo lang duurt dat ze misschien wel in het bejaardenhuis zit als het eindelijk zo ver is. Haha dat zal toch niet? Maar ik heb ze gehoord over heipalen, dat die er nu echt aankomen, met een klein feestje. Joepie daar ben ik dol op, hoop maar dat ik ook uitgenodigd word.

De eerste paal wordt geslagen
In de afgelopen periode hebben wij ons plan voor het nieuwe Jeugdspeelpark in recreatiegebied Sandelingen-Ambacht tot in de puntjes uitgewerkt. Met trots kunnen wij u melden dat de bouw nu echt van start gaat. En op donderdag 11 mei slaan we de eerste paal.

In de week van 1 mei 2017 zijn de bouwwerkzaamheden van start gegaan. We beginnen met de aanleg van de bouwweg, heiwerkzaamheden en het overige grondwerk. Daarna zal in fasen gebouwd worden en wordt het park verder aangelegd.

Nadat in mei 2016 het krediet voor de bouw en inrichting van het nieuwe Jeugdspeelpark was goedgekeurd door de gemeente en ondertussen de benodigde vergunningen zijn verleend, wordt nu gestart met de bouw van het nieuwe Jeugdspeelpark.

Wij hopen rond oktober 2017 onze deuren in Sandelingen-Ambacht te openen. Het wordt een fijne plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, kunnen leren en waar kinderen kunnen spelen in de natuur.

Bron tekst en afbeeldingen en video: Nieuwsbrief Jeugdspeelpark.
Zie ook: www.eenfantastischetoekomst.nl

Nieuwsgierig, neem eens een kijkje.

Deel dit bericht met je vrienden!