woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

DVS snakt naar het einde

8 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Twee weken rust heeft de selectieteams van korfbalvereniging DVS’69 uit H.I.Ambacht wisselend succes gebracht tegen de betreffende teams van Korbis. De hoofdselectieteams -1 en A1 verloren beide onnodig en DVS-2 boekte een belangrijke overwinning.

DVS A1 had in het eerste bedrijf voldoende kansen om Korbis het nakijken te geven, maar vlak voor rust was de 6-3 voorsprong geslonken tot 6-5. Korbis was beduidend beter uit de kleedkamer gekomen want de gelijkmaker leidde bij DVS tot wat meer onzekerheid. Mede door de straffe wind wist Korbis strafworpen met succes te forceren en DVS lukte dit eveneens. Echter het geluk ontbrak in de slotfase om deze keer de winst wel te pakken: 12-13. In de poule zag rode lantaarndrager DVS helaas Korbis verder weglopen en zal het een hele klus worden het vege lijf te redden.

DVS-2 deed betere zaken tegen Korbis 2. Na een gelijk opgaand begin (3-3) was DVS ongekend scherp met de afstandschoten zodat de 10-5 ruststand een terechte was. Korbis sputterde nog even tegen en trachtte met het verfoeilijke “achterverdedigen” nog een tij te keren, maar DVS gaf geen krimp (13-9). Door dit resultaat heeft DVS zich veilig gespeeld in de res 2e klasse.

DVS-1 speelde al een moeizame eerste helft tegen Korbis (6-7) maar toonde ook na rust niet de vertrouwde  vechtlust, en verwachtte wellicht dat het wel goed zou komen. Pas na twintig minuten viel de eerste DVS-goal na rust (7-12). Vertrekkend coach Beuk, zat zich te verbijten en wisselde naar hartenlust. Dat leverde wel veel meer daadkracht op – DVS  kwam terug van 10-14- maar de tijd bleek tekort  : 12-14.

In de poule verloor koploper Fiducia van Kinderdijk, waardoor het kampioenschap voor DVS nog haalbaar is. Slechts twee punten scheiden nu de drie concurrenten. Coach Beuk zal zijn team toch voorhouden dat dit een unieke kans is voor deze korfbalgeneratie om passend afscheid te nemen! Komend weekend gaat DVS op bezoek bij middenmoter KIOS, aanvang 15.30.

Op naar nieuw seizoen
Afgelopen week  presenteerde DVS de nieuwe hoofdcoach: Tony van der Linden. De huidige trainer van tweedeklasser Korbatjo zal bij DVS de selectie moeten omvormen omdat enkele spelers hebben aangekondigd te stoppen en er derhalve er volop kansen komen voor jeugdspelers of nieuwe “dragende” spelers.

Foto: Archief.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!