zondag 28 februari 2021

Alles over Ambacht

Speelfabriek vanaf 10 juli geopend

1 mei 2017

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Stichting Vrij Spel organiseert ook dit jaar weer de Speelfabriek voor een goede organisatie zijn wij altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Via de website kunt u zich aanmelden. Kinderen van vrijwilligers hebben gratis toegang tot de Speelfabriek.

Het evenement Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht gaat vanaf 10 juli weer van start. Stichting Vrij Spel de organisatie achter de Speelfabriek heeft weer een leuk programma samengesteld. In de weken 10 t/m 14 juli, 17 t/m 21 juli en 7 t/m 11 augustus is de Speelfabriek geopend van half tien tot half vier. Een toegangskaartje kost slechts € 2,50 en wie een weekkaart koopt betaald slechts € 10,=. Alle kinderen die in Hendrik-Ido-Ambacht op school zitten krijgen via hun school een programmaboekje. Wie niet in Ambacht op school zit kan een boekje halen bij Plus Volgerlanden in winkelcentrum Hoogambacht.

De Speelfabriek is in de sporthal de Ridderhal, Hoge Kade 60 Hendrik-Ido-Ambacht. De Speelfabriek bestaat uit 3 ruimtes, namelijk een knutselruimte, een workshopruimte en een sporthal. Er staan dagelijks 20 vrijwilligers klaar om de kinderen te begeleiden bij knutselactiviteiten en sport- en spelactiviteiten. Natuurlijk is het mogelijk om buiten te spelen, het buitenterrein is bereikbaar via de achterdeur van de sporthal. Ook met slecht weer is er dus ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Zo zal er bijna alle dagen een springkussen in de sporthal staan.

Er zijn heel veel activiteiten. In de eerste week is er een beauty-dag op woensdag 12 juli.  Op dinsdag 11 juli worden gratis foto’s gemaakt door fotograaf Cees van Meerten. Er is sport en spel met HI5 Ambacht deze zijn gedurende deze weken regelmatig aanwezig.

Ook dit jaar is dat er bijna dagelijks een workshop, hiervoor moet meestal extra betaald worden.
Vrijdag 14 julie is er tevens een extra kinderdisco vanaf 19.00 t/m 22.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 2,00 per kind. Ook de Politie komt dit jaar weer bij ons langs op dinsdag 8 augustus. Donderdag 10 augustus is er een Krav Maga workshop en kun je twirlen met Tamara. Vrijdag 11 augustus is er weer een kinderrommelmarkt. Op dinsdag 18 juli is er het beroemde circus Rotjeknor van 12.00 t/m 15.30 uur.

Op www.speelfabriek.tk staat een overzicht van de workshops en wat ze kosten. Voor de workshops zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, dus kom op tijd.

Op de website www.speelfabriek.tk staan de laatste wijzigingen in het programma en hier kun je je ook opgeven voor het kinderkamp. Van 15 t/m 17 augustus is er een echt piratenkamp Pirates of the Caribbian. Vaar mee met het piratenschip, waar alle dekzwabbers in een tent aan het dek mogen slapen en vaak een luchtje mogen scheppen. Het piratenkamp vindt plaats in het Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht en kost slechts € 30,=.

De Speelfabriek is er voor alle kinderen, alleen bij kinderen onder de 5 jaar moet een volwassen begeleider aanwezig blijven.

Lees meer over:

workshop programma speelfabriek
Deel dit bericht met je vrienden!