zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen: 'Worden groene plannen dan toch werkelijkheid'¦'

24 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Sinds een aantal jaren maken diverse politieke partijen (en niet één partij in het bijzonder), zich zorgen over het verdwijnen van het groen in de wijk de Volgerlanden-Oost. Ook Gemeente Belangen heeft zich regelmatig hierover laten horen en hierover vragen aan het college gesteld.

Sinds 2012 heeft Gemeente Belangen regelmatig vragen gesteld aan de verantwoordelijk portefeuillehouder om toch serieus te kijken naar mogelijkheden om zoveel als mogelijk het groen rond het zo bekende Perenlaantje te behouden.

Dat nu een deel (ca. 17000 m2) – na goedkeuring door de gemeenteraad – behouden kan blijven heeft alles te maken met de financiële ruimte die is ontstaan in de exploitatie van de Volgerlanden.

Met het behouden van een deel van het groen rond het Perenlaantje komt de politiek een stuk tegemoet aan de wens van vele inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht. “blijven aandringen heeft dan toch zin gehad’, aldus Gemeente Belangen.

Deel dit bericht met je vrienden!