woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijiwilliger aan het woord: 'Maartje Beijeman actief als waarnemend projectleider van het UVV'

20 april 2017

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord
In de wijk De Volgerlanden is de Sophiastaete gevestigd, de nieuwste locatie van De Blije Borgh. In het gebouw zijn appartementen voor ouderen en woongroepen voor dementerende ouderen gehuisvest. Het gezondheidscentrum, de apotheek en kinderopvang bevinden zich op de begane grond van het complex. Daar is ook het gezellige en kleurrijk ingerichte ontmoetingscentrum te vinden. Bewoners en omwonenden maken er met veel plezier gebruik van. Maartje Beijeman is er inmiddels al ruim een jaar actief als waarnemend projectleider van het UVV.

“Kaarten, sjoelen, bingo spelen of de schilderclub, je kunt in de Sophiastaete aan van alles meedoen. Op de laatste donderdag van de maand hebben we een ‘Happy Hour’ en eens per twee weken kun je op vrijdagavond aanschuiven want dan eten we gezellig samen. Ik vind het leuk om mee te helpen bij het op touw zetten van de activiteiten en heb er ook de tijd voor. Daarnaast is het fijn als je iets voor anderen kunt betekenen, een beetje extra aandacht kan mensen die het moeilijk hebben best eens helpen”, vertelt mevrouw Beijeman.

Deze vitale dame kwam 2,5 jaar geleden in de Sophiastaete wonen met haar echtgenoot, die helaas niet lang na de verhuizing vanuit Rotterdam is overleden. “We kregen een warm welkom toen we hier kwamen wonen, dus dat voelde al snel goed. Ik moest destijds best even een drempel over om contact te leggen, maar ik had toch ook wel behoefte aan afleiding. In het ontmoetingscentrum komt een groep fijne mensen en inmiddels heb ik wel wat vriendschappen opgebouwd. Je hoeft dus niet per se een ‘echte’ Ambachter te zijn om je hier thuis te voelen!”

Elke zaterdag is er van 10.00 tot 14.00 uur vrije inloop voor bewoners en mensen uit de wijk. “We drinken dan gezellig koffie of een lekker drankje, maken een praatje of eten met elkaar een kopje soep. In deze wijk wonen natuurlijk veel jonge gezinnen met kinderen, maar ook buurtbewoners of belangstellenden zijn van harte welkom in het ontmoetingscentrum. Het is heel laagdrempelig dus kom gerust eens binnenlopen om kennis te maken of mee te doen aan een van de activiteiten.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

Tekst: Heleen Versprille
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilliger uvv laagdrempelig
Deel dit bericht met je vrienden!