zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA tevreden over Perenlaantje en groene omgeving

18 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het CDA is tevreden over het feit dat er wordt afgezien van bebouwing rondom het Perenlaantje en de omgeving. Na goedkeuring door de gemeenteraad wordt een gebied ter grootte van ca. 1,7 ha. niet bebouwd. Dit wordt in het bestemmingsplan vastgelegd.

‘’In 2012 is het CDA de discussie met college en raad aangegaan om niet over te gaan tot het bouwrijp maken van de grond en de kap van de bomen en het Perenlaantje. Het CDA wilde tijd en rust rond dit dossier omdat we voorzagen dat dit uniek stuk Ambacht behouden kon blijven’’, zegt  CDA fractievoorzitter Steven van Die. ‘’Het is mooi om te zien dat onze wens nu kan worden ingewilligd.’’

Van Die doelt hiermee op de financiële ruimte die binnen de Volgerlanden ontstaat. Met de aantrekkende woningmarkt worden er meer woningen verkocht en is er bij de gemeente ruimte om met andere ogen naar het project te kijken. ‘’Dat hadden we al eerder bepleit en wij zijn daarom tevreden dat deze kans zich nu aandient’’.

Zie ook:

Lees meer over:

CDA perenlaantje
Deel dit bericht met je vrienden!