woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Wijkagenten presenteren preventietips om criminaliteit te voorkomen

11 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wijkagenten hebben dinsdagochtend 11 april een presentatie gegeven in het gemeentehuis over welke misdrijven er in en rondom uw woning mogelijk zijn, en hoe deze te voorkomen zijn. Een bekend voorbeeld is natuurlijk de babbeltruc, u kent het wel: onbekenden bellen met een smoes aan om binnen te komen. Laat ze nooit binnen. Want op deze manier zijn de indringers in staat uw geld en waardevolle bezittingen te stelen.

Meer van dit soort voorbeelden werden toegelicht tijdens deze bijeenkomst. In een uitgereikte presentatie stonden preventietips centraal, om criminaliteit van dit soort te voorkomen.

Deze bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis en was toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Bij een van de bezoekers, een jonge vrouw, had een politieagent tijdens de presentatie uit haar tas haar portemonnee gepakt, om zo te laten zien dat dit eigenlijk heel gemakkelijk is, als je de zakkenrollers er de gelegenheid voor geeft, door je portemonnee niet goed op te bergen.

Foto's: Remco Smits.

Deel dit bericht met je vrienden!