zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Ambacht en Roof Update gaan voor Groene Tornado

5 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Hebt u ook een aanbouw- of schuurdak dat er grijs en grauw uitziet? En wilt u liever dat uw buurt groener wordt? Doe dan mee met de actie “Groene Tornado”. Met deze actie wordt De Volgerlanden groener gemaakt.

Een groen dak is bovendien goed voor mens en dier en houdt het water langer vast.

Groene daken
Op donderdag 18 mei 2017 gaat de Gemeente Ambacht met de Stichting Roof Update aan de slag om De Volgerlanden te vergroenen. Doet u mee, dan krijgt u voor slechts € 35 per m2 alle benodigde materialen om het dak van uw schuur of aanbouw te voorzien van groen.

Makkelijk en leuk
Natuurlijk krijgt u een instructieblad erbij en zijn er die dag voldoende groendakdeskundigen en vrijwilligers om u, waar nodig, te helpen. Het aanbrengen is niet moeilijk en samen is het nog leuk ook. Als deelnemer krijgt u een gratis dakinspectie, oftewel roofcheck, aangeboden, waarbij u vast wat tips krijgt van de experts van de Stichting.

Meedoen?
Wilt u ook een groen dak? Wilt u meehelpen als vrijwilliger? U kunt u uiterlijk tot vrijdag 14 april aanmelden via hia@groenetornado.nl.

Ook uw vragen kunt u hier stellen. Woont u niet in De Volgerlanden, maar hebt u wel interesse in een
groen dak? Laat het dan ook weten, zodat we kunnen nagaan wat mogelijk is.

Bron Afbeelding: Gemeentenieuws 29 maart 2017

Deel dit bericht met je vrienden!