DVS schudt belager van zich af

03 april 2017 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Korfbalvlaggenschip DVS’69 doet nog volledig mee in de strijd om de titel in de tweede klasse. “Angstgegner” Vriendenschaar (waar de Ambachters niet van konden winnen gedurende de zegetocht in de zaalcompetitie), was dit maal een maatje kleiner.

Zoals vaker begon de ploeg uit Bodegraven sterk, maar liet DVS het verschil niet verder dan twee goals oplopen. Halverwege het eerste bedrijf werd de pikorde hersteld en mede door goed verdedigingswerk pakte DVS zelfs drie goals voorsprong bij rust (8-11). Na de thee bleek DVS veel effectiever en leek het beste er vanaf bij de thuisploeg. De opgebouwde voorsprong van zes goals kwam niet in gevaar waardoor DVS in het laatste kwart zich kon permitteren de teugels te laten vieren. Eenvoudig werd met langdurige aanvallen  de “tijd weggespeeld” (15-18).

DVS-2 leed een smadelijke nederlaag tegen Vriendenschaar-2 (15-12). DVS lijkt in de strijd om een  topklassering  nu tijdelijk te moeten afhaken en zag bovendien de ploeg uit Bodegraven langszij komen.
DVS A1 wilde bij de hervatting van de veldcompetitie graag de eerste winst behalen en had qua stand Maassluis in het vizier. In Maassluis speelde DVS een goed eerste helft en had ook niet bepaald voordeel van de warrig leidende arbiter. Toch was de achterstand bij rust slechts drie doelpunten. Hoewel DVS nog dichterbij kwam , bracht een blessure aan DVS-zijde de teleursteling. DVS moest met en speler minder verder en daardoor was het resultaat voorspelbaar. De uitslag derhalve zwaar geflatteerd: 23-12