vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Sophiapolder uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Hendrik-Ido-Ambacht

30 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De winnaars van de verkiezing 'leukste natuurgebied van Hendrik-Ido-Ambacht' zijn bekend.

Onlangs werd het vaarseizoen van het veer tussen Natuureiland Sophiapolder en Veersedijk 301 feestelijk geopend. Bezoekers konden die dag ook meedoen aan de verkiezing tot 'mooiste natuurgebied van Hendrik-Ido-Ambacht', georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente.

Winnaars
Via loting vielen 2 kiezers in de prijzen. De winnaar van de wadloopwandeling ontving dat cadeau van het Zuid-Hollands Landschap. Lia Verkaar won het prachtig (uitverkochte) fotoboek A Falling Horizon van Heidi de Gier. In dat boek is de verandering van de Sophiapolder van agrarisch gebied tot zoetwatergetijdegebied in beeld gebracht. Lia nam het boek in het gemeentehuis in ontvangst.

De Sophiapolder kreeg de meeste stemmen in de verkiezing en is daarmee uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!