vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Klanten AH Hendrik-Ido-Ambacht doneren statiegeld aan hospice De Cirkel

27 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Op initiatief van Wandelsport Oostendam/Wandelfit kunnen mensen die boodschappen doen bij Albert Heijn aan de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht hun statiegeldbonnen inleveren voor hospice De Cirkel. Bij het inleverpunt van de flessen hangt een brievenbus met het logo van hospice De Cirkel waar mensen hun statiegeldbonnen in kunnen doen. In een jaar tijd is al meer dan vijfhonderd euro ingezameld.

Cees van Breugel, vicevoorzitter van de Stichting Vrienden van het hospice Zwijndrechtse Waard, is heel blij met deze mogelijkheid. “Elke keer als ik de bus leeg, ben ik verrast door de vele bonnetjes die erin liggen. Alle kleine beetjes helpen met als resultaat dat we inmiddels al een prachtig bedrag hebben ontvangen en we blijven doorsparen. Namens alle betrokkenen bij het hospice wil ik daarom de klanten en natuurlijk ook de medewerkers van Albert Heijn hartelijk bedanken. Wij kunnen deze giften heel goed gebruiken.”

Voorzitter Jaap van Beek van Wandelfit legt uit dat zijn club het hospice een heel warm hart toedraagt. “Wandelfit is niet alleen gestart als wandelclub in Oostendam, maar besteedt ook een deel van het geld aan goede doelen. Zo komen een gedeelte van de opbrengst van onze wandeltochten en een percentage van het inschrijfgeld ten gunste van het hospice.” Dat Wandelfit de activiteiten van hospice De Cirkel waardeert, blijkt ook uit het feit dat Jaap van Beek de eerste contacten heeft gelegd met Albert Heijn voor de actie met de statiegeldbonnen. Cees van Breugel: “We zijn ontzettend blij met deze inbreng vanuit onze lokale omgeving. Als hospice zijn we voor een groot deel afhankelijk van giften en het is heel fijn als mensen ons op deze manier willen helpen.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Sinds februari 2016 zet hospice De Cirkel ook vrijwilligers in om - ter ondersteuning van de thuiszorg - mantelzorg in een thuissituatie te bieden aan mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben

Foto: Cees van Breugel van hospice De Cirkel (links) en Jaap van Beek van Wandelfit samen Mandy Verveer van Albert Heijn bij de bus met de statiegeldbonnen.

Lees meer over:

hospice statiegeld ah
Deel dit bericht met je vrienden!