zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Eerste trainingsavond voor meiden basisscholen bij IFC was ongekend succes

27 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Als voorbereiding op het aanstaande schoolvoetbal bood voetbalvereniging IFC alle meiden van de Ambachtse basisscholen de mogelijkheid twee trainingsavonden bij de wonen. Van die gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt. Voor de eerste trainingsavond van afgelopen vrijdag hadden zich ruim honderd meisjes van de groepen 3 t/m 8 aangemeld.

De trainingsstaf en speelsters van de IFC Girls Academy stond al om half zes paraat om de trainingen uit te zetten. Tussen zes en tien over zes was het één stroom van meiden en ouders die het complex betraden. Klokslag kwart over zes begonnen de trainingen op drie verschillende velden. Het was een heel mooi gezicht om alle Ambachtse voetbaltalentjes zo bezig te zien. Je zag overal lachende gezichten op de velden.

De kinderen, en dus ook de trainers en speelsters, genoten volop. Aankomende vrijdag, 31 maart, is de tweede trainingsavond. Ook voor deze avond hebben zich al iets meer dan honderd meisjes opgegeven. Zij kunnen dan weer andere trainingsvormen tegemoet zien. De trainingsavond begint om 19.15 uur en duurt een uur.

Fotograaf Jeroen van der Sman heeft de eerste avond op foto vastgelegd.

Lees meer over:

voetbal ifc girls
Deel dit bericht met je vrienden!