zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Wie neemt het stokje over van Bolidt als het vitaalste bedrijf Zuid-Holland?

24 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Pieter van den Hoogenband is weer op zoek naar vitaalste bedrijf van Zuid-Holland.

Wat is het vitaalste bedrijf van Zuid-Holland? Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar de ondernemer die het duurzaamst met zijn werknemers omgaat. De zwemkampioen maakt half mei bekend wat zich Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland mag noemen. Ondernemers uit Zuid-Holland kunnen zich tot 21 april inschrijven.

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland is voor het bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. De prijs wordt half mei uitgereikt. Van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar tegen elkaar op in de strijd om de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017. De winnaar daarvan wordt eind november bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, licht Van den Hoogenband toe. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland 2017 mag het stokje overnemen van Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht. Medewerkers van Bolidt kunnen in de eigen fitnessruimte van de onderneming zeven dagen per week kosteloos sporten. Ook probeert het familiebedrijf jongeren via scholen in de buurt enthousiast te krijgen voor techniek.

Werkgevers uit Zuid-Holland kunnen zich tot 21 april inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf via www.vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat behalve uit Van den Hoogenband uit professor Erik Scherder en universiteitshoogleraar Louise Gunning.
Over Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar stimuleren daarom ondernemers om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Lees meer over:

sport mkb bolidt vitaal
Deel dit bericht met je vrienden!