vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Gitaar Lessen Martin schenkt fooienpot aan hospice

20 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Gitaar Lessen Martin (GLM) uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft de opbrengst van de fooienpot geschonken aan hospice De Cirkel. De overhandiging vond plaats tijdens een feestavond waar leerlingen en andere betrokkenen bij aanwezig waren. Coördinator Dymphna de Groot nam de cheque namens het hospice in ontvangst.

Jaarlijks wordt de fooienpot van de gitaarschool geschonken aan een goed doel. Martin Engelbracht nam het idee van een van zijn leerlingen over om de opbrengst uit 2016 te schenken aan het hospice. De suggestie kwam van een betrokkene van wie een familielid vorig jaar in het hospice verbleef. Hij is bijzonder positief over het hospice en in het bijzonder over de goede zorgen van de vrijwilligers. Martin besloot er iets extra’s van te maken. Hij stelde een van de door hem gebouwde gitaren ter beschikking en organiseerde daaromheen een loterij. Tijdens de feestavond vond de trekking plaats en een van de leerlingen ging naar huis als gelukkige nieuwe eigenaar van de gitaar. De opbrengst van de fooienpot en de loterij leverden een behoorlijk bedrag op. De gitaarschool vulde het aan tot 500 euro. 

Tijdens de overhandiging van de cheque werd de waardering voor het werk van het hospice en met name de inzet van alle vrijwilligers nog eens onder de aandacht gebracht. Eén keer per jaar worden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet. Er wordt voor hen dan een dagje uit georganiseerd. Het geld daarvoor komt vrij uit allerlei giften. Guido Debets sprak bij de overhandiging van de cheque namens de gitaarschool de wens uit om deze cheque voor dat uitje beschikbaar te stellen.
“Ik hoop dat we hiermee een goed voorbeeld stellen voor andere lokale ondernemers,” voegde Martin daaraan toe, “Je hoeft niet groot te zijn om iets te betekenen voor een goed doel en als dat doel ook nog eens lokaal is, voelt het extra goed.”

Het bestuur, de coördinatoren en vrijwilligers zijn heel erg blij met dit mooie gebaar. “Het staat gereserveerd voor het komende uitje in 2017. We zullen op die dag zeker aan Martin, zijn leerlingen en andere betrokkenen denken. Het is een prachtig lokaal initiatief. Bedankt!,” aldus bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel.

Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Sinds februari 2016 zet hospice De Cirkel ook vrijwilligers in om - ter ondersteuning van de thuiszorg - mantelzorg in een thuissituatie te bieden aan mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben.

Foto: Guido Debets overhandigt namens Gitaar Lessen Martin (GLM) uit Hendrik-Ido-Ambacht een cheque van 500 euro aan coördinator Dymphna de Groot van hospice De Cirkel.

Lees meer over:

hospice gitaarlessen
Deel dit bericht met je vrienden!