vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie: 'Jeugdspeelpark deze zomer openhouden'

20 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De fractie van de SGP-ChristenUnie wil duidelijkheid over de voortgang van de bouw van het nieuwe Jeugdspeelpark. De partij geeft aan dat enige vertraging niet erg is. Wel roept zij op om het Jeugdspeelpark de aanstaande zomerperiode continue open te houden voor publiek.

Het Jeugdspeelpark is een uniek park. Het is een kinderboerderij met een speeltuin, die bestaat sinds 1972. Jaarlijks bezoeken vele duizenden mensen deze voorziening. “Het park heeft een  duidelijk educatief doel: kinderen leren samen te spelen in de openlucht en leren over de flora en fauna. Het is een prachtige plaats om te ontspannen en te ontmoeten,” zo geeft burgerraadslid Martine Kamphuis namens de SGP-ChristenUnie-fractie aan.

Verplaatsing en uitbreiding noodzakelijk
De verplaatsing en uitbreiding zijn definitief. De gemeenteraad heeft ingestemd met de verplaatsing van het JSP, inclusief de benodigde financiële middelen. Dit is volgens SGP-ChristenUnie ook nodig. “Op de huidige locatie was er jaarlijks een structureel financieel tekort. Door verplaatsing en uitbreiding kunnen ze nieuwe activiteiten aanbieden die zorgen voor extra inkomsten. Daarnaast komt er meer ruimte om te spelen en zal het dierenwelzijn door de uitbreiding nog verder stijgen. Verder vindt de SGP-ChristenUnie het erg goed dat er ook dagopvang zal worden aangeboden, zodat ook deze groep een zinvolle dagbesteding krijgt en dit ook zichtbaar is”, vertelt raadslid Jeroen van der Laan. 

Vertraging
In de oorspronkelijke planning was het de bedoeling dat het Jeugdspeelpark voor het einde van 2016 verplaatst zou zijn. “Enige vertraging is mogelijk, omdat ook de ontwikkeling van het scholencluster nog niet voor de zomervakantie zal starten. Maar de SGP-ChristenUnie is wel benieuwd naar de achtergronden van deze vertraging. Zo willen zij graag het nieuwe tijdspad weten, en hebben zij ook in hun schriftelijke vragen aan het college, gevraagd om dit te communiceren met de buurtbewoners op de oude en de nieuwe locatie”, vertelt Martine Kamphuis.

Zomeropenstelling
Door de vertraging zou het kunnen dat het park in de zomerperiode niet geopend is. “De SGP-ChristenUnie heeft daarom de wethouder opgeroepen om al het mogelijke te doen om dit te voorkomen, samen met het bestuur van het Jeugdspeelpark. In de zomerperiode ontvangt het Jeugdspeelpark de meeste bezoekers, zeker in de vakantieperiode. SGP-ChristenUnie hopen op creatieve oplossingen zodat bezoekers het park kunnen blijven bezoeken in de zomerperiode. Dit kan openstelling van het huidige park zijn, maar ook een gedeeltelijk gebruik op de nieuwe locatie”, zo sluit Jeroen van der Laan af.

Fotobijschrift: De oplevering van het nieuwe Jeugdspeelpark is vertraagd. Martine Kamphuis en Jeroen van der Laan van de SGP-ChristenUnie-fractie roepen op om dit park in de zomerperiode open te houden voor bezoekers. (Foto: SGP-ChristenUnie)

Deel dit bericht met je vrienden!