zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Gezellige laatste speelronde DVS

13 maart 2017 (door Ton Vermeulen)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De selectieteams van korfbalvereniging DVS’69 acteerden (plicht-) matig in de laatste speelronde. DVS-1 speelde als een ware kampioen en gaf Twist het laatste duwtje. DVS-2 en A1 hadden niets meer om voor te spelen en maakten er leuke wedstrijden van met tegenstanders Twist-2 en ONDO A1.

DVS-1 maakte aan alle illusies een eind voor thuisploeg Twist, dat in een zinderende ontknoping voor degradatie was beland. De laatste speelronde was bepalend of Twist, WION of Vriendenschaar de eerste klasse ging verlaten. De fusieploeg uit Vlaardingen startte actief en pakte de voorsprong. DVS werd sterker, en de thuisploeg moest het van hard werken hebben om de voorsprong te behouden. Dat lukte tot aan de rust (11-11). Na rust acteerde DVS als een ware kampioen en een tempoversnelling van de Ambachtse korfballers gaf Twist direct het nakijken. De voorsprong werd niet meer weggegeven in de slotfase (19-24). Uiteindelijk degradeerden de thuisploeg en WION.

DVS-2 speelde tegen de gekroonde kampioen in de reserve tweede klasse, Twist-2. Omdat er geen belangen meer waren, werd het wel een leuke wedstrijd. Daardoor ontbrak de overtuiging om voldoende goals te maken en de kampioen in eigen huis te vloeren (13-11). DVS eindigt in haar poule keurig in de middenmoot ,na de promotie vorig jaar. Handhaving gerealiseerd en doelstelling behaald!

Het gedegradeerde DVS-A1 speelde samen met ONDO A1 een leuke, ontspannen wedstrijd met gekke en creatieve acties. “Dat deed de spelers ook goed”, aldus coach Van Kooten. De uitslag deed er niet toe, behalve op papier: 19-8.

Kansen op kampioenschappen jeugd
Het kampioenschap van DVS-1 is vooralsnog de enige dit ten einde naderende zaalseizoen. Met nog enkele inhaalwedstrijden hoopt DVS nog op kampioenschappen van B1, C1 en C2. Volgende week de resultaten!

Lees meer over:

dvs
Deel dit bericht met je vrienden!