vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Woordkunstenaar gezocht

7 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Ben jij goed met woorden? Houd je van dichten of rappen? Of ben je meer een singer-songwriter? Woon je in Hendrik-Ido-Ambacht of Zwijndrecht en ben je niet ouder dan 18 jaar? Dan nodigen de 'herdenkingscomités 4 en 5 mei' je uit om mee te doen aan de 4 en 5 mei Woordkunstenwedstrijd.

Thema
Het jaarthema is de basis voor je bijdrage. Gebruik daarvoor het verhaal van Arendo Joustra De kracht van het persoonlijke verhaal. Hierin beschrijft Joustra hoe je persoonlijke verhalen kan inzetten bij een herdenking of viering. De volledige tekst is te lezen op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Dodenherdenking
De winnende woordkunstenaars krijgen een uitnodiging om tijdens de Dodenherdenking op 4 mei in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Heerjansdam hun woordkunst voor te dragen.

Inleverdatum
De uiterste inleverdatum voor je bijdrage aan de woordkunstenwedstrijd is donderdag 30 maart 2017. Je kunt het mailen naar Carine Breukel-Groeneveld van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, representatie@h-i-ambacht.nl. Hier kunt je ook terecht voor meer informatie.

Alle scholen worden met een brief uitgenodigd om mee te doen.

Deel dit bericht met je vrienden!