vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilligers gezocht opknappen buitenverblijf zorgboerderij 'Het Gewone Huis' tijdens NL Doet

3 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Stichting zorgboerderij ‘Het Gewone Huis’ uit Hendrik-Ido-Ambacht, aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid-Holland, doet dit jaar voor het eerst mee aan de landelijke actie NL Doet. De klus die de zorgboerderij heeft aangemeld op de website van NL Doet bestaat uit het opknappen van de buitenlocatie. Op zaterdag 11 maart tussen 09.30 en 16.00 uur vinden de herstelwerkzaamheden plaats en er worden nog vrijwilligers gezocht.

De landelijke actie NL Doet is een initiatief vanuit Het Oranje Fonds. Tijdens NL Doet kan een stichting, vereniging of zorginstelling een klus aanmelden waarop belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich kunnen inschrijven. Bij zorgboerderij Het Gewone Huis heeft het opknappen van de buitenlocatie prioriteit, zo gaat de tuin voorjaar klaar gemaakt worden en zijn er diverse kleine onderhoudswerkzaamheden die gedaan moeten worden. Het doel is dat de cliënten weer gezellig buiten kunnen zitten zodra het mooi weer wordt.

Mede-eigenaresse Neline Roepert maakt ook van deze landelijke actie gebruik om de zorgboerderij onder de aandacht te brengen en om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. De zorgboerderij biedt dagbesteding aan ouderen. Het gaat hier om ouderen met beginnende dementie, die in een sociaal isolement terecht zijn gekomen, een lichamelijke beperking of een niet aangeboren (hersen)letsel hebben. Activiteiten die de ouderen bij de zorgboerderij kunnen doen zijn zeer divers. Buitenactiviteiten zijn bijvoorbeeld de moestuin onderhouden, dieren voeren en de hokken schoonmaken. Maar er is ook ruimte voor de normale dagelijkse activiteiten zoals samen koken tot de tafel dekken en de afwas doen.

Website waarop de klus beschreven staat: http://www.nldoet.nl/klus/23394

Deel dit bericht met je vrienden!