woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Kerkplein wordt een plek om even te rusten

15 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Maandag 13 februari is begonnen aan de herinrichting van het Kerkplein. De werkzaamheden om Ambacht ook op deze manier nog mooier te maken, duren 8 tot 9 weken.

Het huidige Kerkplein bestaat uit twee pleintjes met een straat ertussen. Daar wordt nu een geheel van gemaakt. Ook wordt het een plek waar wandelaars, fietsers en andere passanten even kunnen rusten en wat fijn is voor omwonenden en middenstanders in de buurt.

Overleg
De gemeente heeft we overlegd gepleegd met de kerk en middenstanders rond het plein, over de mogelijkheden van een herinrichting. Beide partijen waren enthousiast over dit voornemen. Hun inbreng in combinatie met de visie van de gemeente heeft een veelbelovend eerste ontwerp opgeleverd, dat overwegend positief werd ontvangen door de omwonenden. Na een paar kleine aanpassingen werd dit ontwerp dan ook al gauw het definitieve ontwerp.

Karakteristieke bestrating
Rond de kerk worden de bestaande, voor de kerk zo karakteristieke gebakken klinkers hergebruikt. Om meer eenheid te creëren, wordt de bestrating van de weg en van het pleintje voor de winkels vervangen door dezelfde gebakken steentjes in diverse formaten en kleuren. Bij de toegang tot het plein wordt een verkeersdrempel aangebracht, zodat de snelheid van het verkeer er omlaag gaat. Hiermee wordt de auto op het plein een gast in plaats van hoofdgebruiker.

Even pauze
Blikvanger op het plein wordt het gratis watertappunt. Naast fietsklemmen en afvalbakken komen er een drietal klassieke bankjes, waar fietsers en andere passanten even pauze kunnen nemen en kunnen genieten van het historisch aangezicht van de kerk.

Herinrichting van het Kerkplein is een van de projecten die mogelijk worden gemaakt door middelen uit de CAI. Meer informatie vindt u op www.h-i-ambacht.nl/cai.

Lees meer over:

gemeente herinrichting kerkplein
Deel dit bericht met je vrienden!