woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Schoolbesturen verzoeken gemeente om meer geld voor bouw scholen

10 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De schoolbesturen hebben deze week  in een formele brief aan de gemeenteraad het verzoek ingediend om nieuwe afspraken te maken over de financiering van de nieuwbouw van Scholencluster Kruiswiel. Zij redden het niet om de scholencluster te bouwen binnen de vergoeding die ze met de gemeente zijn overeengekomen.

Scholencluster Kruiswiel is gepland op de oude plek van het Jeugdspeelpark en is bedoeld voor de nieuwbouw van de basisscholen 'Willem de Zwijger' en de 'Dukdalf'.

Na het besluit over de nieuwbouw zijn de scholen aan de slag gegaan met het uitwerken van een definitief ontwerp en een kostenraming. Hieruit bleek dat de vergoeding ontoereikend was. Onderzoek heeft dit bevestigd.

Onderzoek
Samen met de gemeente gaan de scholen onderzoeken welke oplossingen mogelijk zijn. Daarbij nemen ze ook de optie mee om twee aparte scholen te bouwen in plaats van een scholencluster omdat dit besparingen op kan leveren op de infrastructuur. Basisschool De Dukdalf zou dan worden gebouwd op de huidige locatie en de Willem de Zwijgerschool zou dan een nieuw gebouw krijgen op de locatie van het Jeugdspeelpark.

Gemeenteraad
In de komende maanden zullen de onderzoeken uitgevoerd worden en zal de gekozen oplossing voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Deel dit bericht met je vrienden!