woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilligers hospice De Cirkel krijgen brunch aangeboden

6 februari 2017

ZWIJNDRECHTSE WAARD – Als dank voor hun geweldige inzet voor het hospice kregen de circa 75 vrijwilligers van hospice De Cirkel een uitgebreide brunch aangeboden bij het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht.

In zijn speech bedankte bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel de vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet. “Het is fijn dat we altijd op jullie kunnen rekenen. Als bestuur zijn we daar heel blij mee.”

De vrijwilligers genoten van alle lekkernijen die het Van der Valk Hotel ARA hen voorschotelde. Soep, kroketten, versgebakken brood, salades… Er was voor elk wat wils. Met als slotstuk een overheerlijk toetjesbuffet. Iedereen had het erg naar z’n zin. Bernhard Posthumus nam tijdens de bijeenkomst kort het woord namens de vrijwilligers. Hij zette onder andere de nieuwe coördinatoren Iris van Putten en Dymphna de Groot in het zonnetje en sprak de hoop uit de traditie van het uitje nog lang te kunnen voortzetten.

“Elk jaar organiseren we een keer een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers als blijk van waardering en om hen in een andere omgeving eens met elkaar bij te laten praten. Ook dit jaar kijken we terug op een geslaagde middag. Wij zijn de bedrijven, organisaties en particulieren die ons sponsoren heel dankbaar. Onze sponsoren zijn samen met de vrijwilligers en de coördinatoren de kurken waar ons hospice op drijft. Mede dankzij hun steun kunnen we mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben, een mooie laatste levensfase geven,” aldus het bestuur.

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Sinds februari 2016 zet hospice De Cirkel ook vrijwilligers in om - ter ondersteuning van de thuiszorg - mantelzorg in een thuissituatie te bieden aan mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben.

Fotobijschrift: De vrijwilligers van hospice De Cirkel genoten van de lekkernijen. (Foto’s Com’an)

Lees meer over:

vrijwilligers hospice brunch
Deel dit bericht met je vrienden!