woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Plus Volgerlanden maakt zich sterk voor de spierziekte FSHD

2 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 27 januari jongstleden mocht Maureen Ramaker namens het Prinses Beatrix Spierfonds een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 1474,55 ten behoeve van onderzoek naar FSHD.

Dit bedrag is gedurende een aantal maanden bijeen gebracht door de klanten van Plus Volgerlanden door de emballagebonnen in de speciaal daarvoor bestemde box te doen. De cheque is officieel overhandigd door bedrijfsleider Jordi Jupijn.

De Ambachtse Maureen Ramaker en haar dochter Anouska hebben beide de progressieve spierziekte FSHD. FSHD (facioscapulohumerale dystrofie) is een spierziekte die bij twaalf op de 100.000 mensen voorkomt. In 90% van de gevallen is de ziekte erfelijk. De spieren verliezen steeds meer kracht, waardoor mensen uiteindelijk in een rolstoel kunnen belanden. De symptomen lopen uiteen van mild tot vrij ernstig. Met de campagne ‘FSHD de wereld uit!’ haalt het Prinses Beatrix Spierfonds geld op voor nieuw onderzoek naar een medicijn.

Maureen, maar ook het personeel van Plus Volgerlanden, wil alle klanten die een bijdrage hebben geleverd aan dit geweldige bedrag, heel hartelijk bedanken.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://fshd.spieractie.nl/

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!