dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Wil van Schooten vrijwilliger voor de UVV aan het woord

20 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord

Voor sommige mensen is vrijwilligerswerk een zinvolle aanvulling op hun dagelijkse bezigheden, voor anderen is het een manier van leven. Het laatste is zeker van toepassing op Wil van Schooten. Zij zet zich niet alleen in als vrijwilliger voor de UVV, maar is ook actief voor De Zonnebloem, de Wmo-adviesraad en het Interkerkelijk Diaconaal Beraad. “Ik vind het fijn om lekker bezig te zijn en heb hierdoor ook veel sociale contacten. Voor mij betekent vrijwilligerswerk wederkerigheid; door je in te zetten voor andere mensen kun je zelf ook blij zijn met kleine dingen. Mijn agenda is behoorlijk gevuld, vooral de organisatorische zaken en het regelwerk kosten veel tijd. Af en toe probeer ik wel wat vrije dagen voor mezelf te reserveren, maar dat lukt niet altijd. Dat is niet erg, want het is heel leuk om al die verschillende taken met elkaar te combineren.”

Wil werkte voorheen als wijkverpleegkundige in Hendrik-Ido-Ambacht, deze achtergrond verklaart wellicht haar betrokkenheid bij andere mensen en haar drive om op te komen voor de belangen van anderen. Bij de UVV vervult zij de dubbelfunctie van secretaris en penningmeester van ouderenkoor Tonica. De repetities zijn wekelijks op dinsdag en daarnaast verzorgt het koor regelmatig optredens waarbij het repertoire, dat varieert van klassieke tot oud-Hollandse liederen, goed in de smaak van het publiek valt. “Het koor bestaat al 46 jaar maar is nog steeds heel actief. We treden bijvoorbeeld op bij kerstvieringen maar ook op Koningsdag. Ons twee oudste leden, een koorlid en de dirigente, zijn beiden 92 jaar.” Het bewijs dat er aan muzikaliteit en een energieke levensstijl geen maximum leeftijd verbonden is, lijkt hierbij geleverd.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

otobijschrift: Repetitie van ouderenkoor Tonica.

Tekst : Heleen Versprille
Foto: Cees van Meerten

Zie ook:

Lees meer over:

WMO adviesraad zonnebloem uvv
Deel dit bericht met je vrienden!