zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS opent het nieuwe jaar matig maar wint toch

11 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het openingsweekend in 2017 was moeizaam voor koploper DVS. Het Ambachtse vlaggenschip liep bijna schipbreuk op, maar won alsnog. DVS-2 en A1 gingen onder en kijken vooralsnog alleen “naar onderen”

Het was een feestelijke happening bij DVS’69 afgelopen zaterdag. Bij de feestelijkheden hoorde de huldiging van Bijzondere Vrijwilliger van DVS, Annie Kreuze, die zich al jarenlang inzet voor de vereniging. Voorzitter Van Alphen kende haar een bijzondere prijs toe, en maakte het resultaat van de Grote Club Actie bekend: ruim EUR 1800, wat voor DVS zeer welkom is in deze moeilijke tijden voor verenigingen.

Het publiek was dus klaargestoomd voor de topaffiche van de avond: DVS-Twist!    DVS had het initiatief maar ondervond veel weerstand op de DVS-dames, die altijd sterk acteren in het team van coach Beuk. De bezoekers uit Vlaardingen namen het initiatief over en leidde bij rust (8-10). Na rust ging de strijd nog immer gelijk op, maar wist Twist het verschil zelfs tot vier goals te brengen. DVS knokte voor wat het waard was en achterhaalde Twist in het slotbedrijf. De winst binnen gehaald toen de DVS de verdedigende linies ook nog gesloten hield: 19-18.

In de poule blijft DVS koploper, met nu twee punten voorsprong op Korbis, dat de “clash”  won van Vriendenschaar (17-18). Komend weekend ontvangt DVS laagvlieger ONDO. Aanvang 20.15 uur (Sophiahal).

DVS-2 zat in een neerwaartse spiraal de laatste weken met nederlagen tegen Wion en Kinderdijk. Qua spel werd die wel doorbroken echter niet qua resultaat. Tegen Twist werd er goed gespeeld maar moest DVS zich de meerdere erkennen tegen een goed spelend Twist: 13-20. In de poule is DVS nu flink gezakt en zal komend weekend tegen hekkensluiter ONDO een goed resultaat willen boeken “om weer naar boven te kunnen kijken”

DVS A1 had moeite met zuiver plaatsen van de bal, zowel onderling als richting korf. Tegen ONDO herstelde de ploeg zich wel na rust, maar dichtbij kwam de Ambachtse jeugd nimmer (6-18). Komend weekend speelt DVS tegen KCC (16:40 uur, Sophiahal)

Lees meer over:

korfbal vrijwilliger dvs
Deel dit bericht met je vrienden!