dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Zomertaling zaterdag 7 januari 2017 opgeleverd

6 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 7 januari 2017 ontvangen de eerste 17 huurders van een eengezinswoning in het project Zomertaling - in de Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht - hun sleutels. Zomertaling is een project van Trivire, gebouwd door V.O.F. Bouwcombinatie Van Wijnen-GN Bouw. Het project telt in totaal 25 sociale eengezinshuurwoningen en 10 eengezinskoopwoningen. Plus nog eens 15 bijzondere huurappartementen, gerealiseerd op initiatief van de Stichting Anderdak en bestemd voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Alle woningen in Zomertaling zijn  energieneutraal. Dit dankzij samenwerkingspartner Klimaatgarant.  

Energieneutraal
De woningen van Zomertaling zijn niet zomaar duurzaam: met dit project realiseert Trivire haar eerste energieneutrale woningen. Dit dankzij de samenwerking met Klimaatgarant. Het warmtepompsysteem van Klimaatgarant benut aardwarmte voor de vloerverwarming en de warmwatervoorziening. Ook de zonnepanelen op het dak leveren energie. Bovendien zijn de woningen uitstekend geïsoleerd, onder andere met driedubbel glas. Werkelijk nergens gaat energie verloren: zelfs het mechanische ventilatiesysteem is voorzien van een terugwinunit. De bewoners gaan rond de € 100 per maand betalen voor dit systeem.   

Sociale huur, betaalbare koop
De huur van de eengezinswoningen ligt rond de € 700 per maand. De koopprijzen varieerden van  € 225.000 tot € 236.000 v.o.n. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd of verkocht.  De eerste 17 huurders kunnen na 7 januari 2017 gaan verhuizen, op 20 januari 2017 zijn de volgende 8 huurwoningen klaar en eind januari volgen de 10 koopwoningen. De appartementen van Stichting Anderdak sluiten in de loop van februari 2017 de rij. De jongvolwassenen die er gaan wonen, krijgen niet alleen de sleutel van hun eigen woonunit, maar kunnen straks ook gebruikmaken van gemeenschappelijke ruimte.

Aandacht voor kwetsbare groepen
De 15 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking zijn er gekomen op initiatief van een groep ouders, verenigd in de Stichting Anderdak. Zij waren al langere tijd op zoek naar een locatie waar hun kinderen zelfstandig zouden kunnen wonen. Trivire heeft als woningcorporatie aandacht voor iedereen, maar speciale aandacht voor kwetsbare groepen zoals deze jongeren. Daarom steunde Trivire dit bijzondere ouderinitiatief van harte en paste er het oorspronkelijke bouwplan voor aan.

Op de bijgeplaatste foto ziet u twee blokken huurwoningen, beide onderdeel van Zomertaling.

Lees meer over:

trivire zomertaling huurwoningen
Deel dit bericht met je vrienden!