zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC Girls Academy gereed voor tweede seizoenshelft

4 januari 2017 (door Ton Vermeulen)

HENDRIK-IDO-AMBACHT -De tien meisjes- en vrouwenteams van de Ambachtse voetbalclub IFC zijn gereed om aan de tweede seizoenshelft te gaan beginnen. Sommige teams zijn vrij snel na de jaarwisseling weer gaan trainen, omdat de eerste wedstrijden alweer op het programma staan. Andere teams startten een weekje later.

De twee vrouwenteams sloten 2016 af met een verdienstelijke vijfde plek. De vrouwen 1 van trainer John Dost moesten zich,na promotie naar de derde klasse, gaan bewijzen op dit hogere niveau.En dat doen de vrouwen wekelijks. Een plek in de top vijf en wellicht een periodetitel is het streven voor dit seizoen. Het tweede vrouwenteam start zaterdag 28 januari direct met een ware clash. Tegenstander is dan Groote Lindt. Op sportpark Bakestein strijden beide teams om de punten.

Het team MO19-1 (meisjes onder 19) staat momenteel vijfde in de 1e klasse. Maar de wedstrijd van aankomende zaterdag, 14 januari,  tegen hekkensluiter CWO kan weleens een spurt naar de top drie betekenen.

Het team van trainer Frank Matze, MO17-1, werd kampioen in de najaarscompetitie. Zij speelden al in de hoofdklasse, maar zijn nu ingedeeld in een mogelijk nog sterkere Brabantse/Zeeuwse poule met onder meer Kloetinge, Virtus, Zeelandia Middelburg en Roosendaal. De meiden van MO17-2 gaan hun wedstrijden in de tweede klasse spelen.

Het selectieteam bij MO15 werd in het najaar ook kampioen. Zij verruilen de eerste klasse voor een heel sterke hoofdklasse met onder meer Berkel, Rijnsburgse Boys, Oegstgeest en ARC. Zaterdag 21 januari verschijnen zij voor het eerst in het veld tijdens een uitwedstrijd tegen Berkel. De meiden van MO15-2 gaan elf wedstrijden in de tweede klasse spelen.

De verrassing van het seizoen waren de meiden van MO13-1. Er waren genoeg speelsters om een nieuw team in te schrijven voor de najaarscompetitie. De eerste wedstrijd gingen zij keihard onderuit. Daarna lieten deze IFC kanjers zien dat zij de wekelijkse lessen van de trainer goed oppikten. Zij eindigden op een derde plek. Deze goede resultaten willen zij in de voorjaarscompetitie een vervolg geven.

De meiden van MO11-1 zijn in het afgelopen competitie ook kampioen geworden en gaan het nu een stap hoger uitvechten met relatief onbekende tegenstanders, onder meer BZS uit het Gelderse Beusichem.

De jongste telgen van de IFC Girls Academy, de meiden onder 9 jaar, spelen in de competitie om ervaring op te doen. In de 7e klasse staat tijdens de wedstrijden allereerst het spelplezier voorop.

Meiden die zin hebben om ook eens mee te trainen kunnen altijd een paar proeftrainingen meedoen. Even een mailtje sturen naar Ben Bakker: shandunc@caiway.nl is voldoende. Stoere meiden trappen tegen een bal en doen dat natuurlijk bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!