donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Bouw nieuwe Petrakerk gaat niet door

21 december 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanochtend, woensdag 21 december 2016 bracht de PvdA fractie van Hendrik-Ido-Ambacht een tweet uit met de tekst: "Bouw nieuwe Petrakerk gaat niet door."

De gemeenteleden van de Petrakerk hebben in een vergadering op dinsdagavond 20 december met slechts een kleine meerderheid ingestemd met de nieuwbouw van de kerk (circa 58%). Deze meerderheid was echter minder dan de eis van 66 tot 70% die het kerkbestuur had gesteld om een groot draagvlak te krijgen.

De geraamde kosten van 9 miljoen vielen zo'n 2 miljoen hoger uit door de slechte bodemgesteldheid, het aanbrengen van extra brandwerende voorzieningen en het feit dat de kosten in de bouwsector sterk zijn gestegen.

Het is momenteel onduidelijk wat het vervolgtraject is. Maar volgens de PvdA is dat dus inmiddels wel duidelijk: De nieuwbouw gaat niet door.

Lees meer over:

nieuwbouw petrakerk
Deel dit bericht met je vrienden!