donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS boekt historische en eclatante overwinning in streekderby met Kinderdijk

19 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ALBLASSERDAM - Ook de laatste speelronde van 2016 was een prooi voor DVS. In de streekderby met Kinderdijk boekte DVS een historische en eclatante overwinning: 12-24. DVS-2 ging voor de tweede maal achtereen onnodig onderuit. DVS A1 had niets in te brengen tegen Tilburg A1.

Waar DVS eerder dit seizoen op het veld nog ten onder ging tegen het toen mentaal en fysiek sterkere Kinderdijk, daar waren de rollen nu compleet omgedraaid. DVS was in het eerste deel direct  effectief (1-8). Een kleine verslapping (4-10) werd na rust direct weer hersteld (4-12). DVS bleef scherp en scoorde over nagenoeg alle spelers. Bij Kinderdijk lukte maar weinig en liet zich bijna gewillig vernederen door DVS, dat sinds lange tijd nu eindelijk de streekgenoot overtreft.

In poule 2E verloor medekoploper Vriendenschaar waardoor DVS als koploper een mooi kerstreces zal beleven. Korbis/ Vriendenschaar volgt op twee punten en weer twee ploegen op vier, waaronder Twist. Deze fusieploeg uit Vlaardingen zal ongetwijfeld voor de laatste kans strijden, op 7 januari 2017 (Sophiahal,19.15 uur).

DVS-2 had hetzelfde euvel als de week ervoor. Het weinig verrassende spel gaat gepaard met weinig “in de breedte scorende” spelers. Zelfs laagvlieger en niets groots spelende Kinderdijk-2 blijkt dan lastig te verslaan. Toch had DVS nog zicht op een punt, maar de benodigde gedrevenheid ontbrak dit keer: 13-11. DVS, dat eerder nog de poule aanvoerde, zal zeker op eerherstel uit zijn en dat kan al snel: op 7 januari komt huidig koploper Twist naar Ambacht (Sophiahal: 18:00 uur).

DVS A1 kon niet collectief de juiste weerstand bieden aan Tilburg, waardoor er al snel een verloren wedstrijd gespeeld werd: 23-9. In januari komt middenmoter ONDO op bezoek: DVS gaat dan op jacht naar de eerste punten!

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!