donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Wintershows van Zinge! een daverend succes

19 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zaterdag 17 december was Jeugdpopkoor Zinge! na 2 jaar terug met 2 eigen shows in de Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Het werd een daverend succes.

In 2013 begon Zinge! met kids meerstemmig popmuziek te zingen. In korte tijd groeide Zinge! uit tot een club van 80 Zingers! en ging van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Ondanks dat de verschillende groepen op diverse landelijke festivals al de nodige prijzen in de wacht gesleept hebben en ze met grote regelmaat geboekt worden voor feesten, partijen en evenementen blijft een eigen show toch iets bijzonders. Voor dit winterconcert werden muziekbanden persoonlijk beschikbaar gesteld door bekende artiesten en internationale DJ’s zoals Girls love DJ’s, Brandon Delagraentiss en Nicky Romero

Voor de pauze namen de 4 verschillende leeftijdsgroepen, soms samen en soms apart, de toeschouwers mee door 3 jaar hoogtepunten van Zinge!

In drie medleys volgden de verschillende top 40, en voor de jongere Zingers! kids-top20, hits van de afgelopen 3 jaar elkaar in een razendsnel tempo af.

Na de pauze brachten de oudste groepen in afwisselende showblokken het zeer diverse repertoire. Het programma ging van ballads zoals “Let it go” van James Bay, via stevige dance zoals “Take me” van Nicky Romero naar acapella kunststukjes zoals “Winter Hymnal” en “Carol of the bells” van Pentatonix. Door de uitgebreide choreo’s en visuele video- en lichteffecten lieten ze niet alleen horen, maar vooral ook zien waarom Zinge! zo populair is. Veel toeschouwers waren na afloop dan ook verbaasd over het niveau. Zoals een toeschouwer zei; “ik ging eigenlijk naar een paar kinderen kijken en kreeg twee uur echte show te zien”.

De komende weken zullen veel van de hoogtepunten uit de shows voor iedereen zichtbaar online komen.

Vanaf januari is het voor nieuwe Zingers!, ouder dan 10 jaar, weer mogelijk om in te stromen in de verschillende leeftijdsgroepen. Kijk voor meer informatie op de website www.zinge.nl of meld je aan voor een proefrepetitie.

Nieuwsgierig geworden naar de wintershow en/of andere optredens? Kijk dan op of op de Zinge!-Facebook, Instagram, Twitter of YouTube pagina.

Foto: Cees van Meerten - FotoExpressie

Lees meer over:

popkoor zinge
Deel dit bericht met je vrienden!