donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Open Coffee Drechtsteden viert eerste lustrum

17 december 2016

HENDRIK IDO AMBACHT - Open Coffee Drechtsteden vierde onlangs haar vijfjarig bestaan in het Cultureel Centrum Cascade. De informele bijeenkomst voor ZZP'ers en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf werd voor deze gelegenheid in een feestelijk jasje gehesen.

Open Coffee Drechtsteden

Het netwerkplatform begon vijf jaar geleden onder de naam Open Coffee Hendrik-Ido-Ambacht, en vond in het begin plaats in café Klein Ambacht. Een jaar later verhuisde de bijeenkomst naar het Cultureel Centrum Cascade, omdat daar volgens initiatiefnemer Anine Wink meer mogelijkheden waren om de Open Coffee verder te ontwikkelen. Dat bleek een geslaagde beslissing: een jaar later bundelden Open Coffee Hendrik-Ido-Ambacht en Open Coffee Zwijndrecht de krachten, en gingen verder als Open Coffee Drechtsteden. Tegenover De Kombinatie zeggen bestuursleden Harriette van Rijsen, Erica van Dijk en Marieke Franken dat de deelnemers uit de gebieden Rotterdam, Gorinchem en de Hoekse Waard samen komen om onder andere elkaar te ontmoeten en samenwerkingen op te zetten.

Financiering via netwerk

Netwerkinitiatieven zijn al langer populair. Zo vierde de Vereniging Ambachtse Ondernemers onlangs nog haar 25-jarig bestaan in hetzelfde Cascade. Net als Open Coffee richt ook deze vereniging zich op het creëren van netwerken voor lokale ondernemers. De bijeenkomsten worden door ondernemers veelal gebruikt om investeerders te zoeken. Het is in deze tijd lastig om de financiering voor een mkb-onderneming bij de bank rond te krijgen. Ondernemers gaan daarom op zoek naar andere mogelijkheden van financiering. Je kunt hierbij denken aan peer-to-peer lending via een platform als Funding Circle of investeerders uit hun directe omgeving.

Ook gezelligheid

Ondanks dat er tijdens de bijeenkomsten vooral zaken gedaan worden, wil de organisatie de informele sfeer benadrukken. Het is een laagdrempelig en 'open' netwerkbijeenkomst waar je welkom bent zonder lidmaatschap of entreegeld. Open Coffee wil vooral een inspirerend netwerkplatform zijn om samenwerkingen te realiseren. De bijeenkomsten worden elke eerste donderdag van de maand gehouden, van 09.00 tot 11.30 in Cultureel Centrum Cascade. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Open Coffee Drechtsteden.

Deel dit bericht met je vrienden!