vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS na vierde speelronde terug in de top

12 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De vierde speelronde was succesvol voor DVS. Het vooraf gevreesde Korbis werd zowel door DVS-1 als -2 geklopt. DVS A1 ging ten onder tegen streekgenoot KCR A1.

De door DJ Robin gecreëerde opzwepende sfeer werkte voor DVS als extra motivator voor deze topwedstrijd. Hoewel DVS in een andere samenstelling aantrad, opende DVS al sterk (4-0). Korbis liet zien waarom het in de top van de poule acteert, en beet zich vast in het duel (8-4). De laatste vijf minuten voor rust waren sterk voor het octet van DVS-coach Beuk (12-5). Na rust maakte DVS nog meer duidelijk hoe de verhoudingen vandaag lagen: 25-16. De poule van DVS is ongemeen spannend na puntenverlies van Vriendenschaar is DVS nu medekoploper en volgen liefst drie ploegen op twee punten. Daaronder ook WION, waar DVS komend weekend op bezoek gaat (Rotterdam, 10 dec 17.10 uur).

Korbis-2 gaf het qua opstelling geïmproviseerde DVS-2 oorspronkelijk het nakijken “(4-8). Toch ontstond er bij 8-12 bij de thuisploeg dat een punt haalbaar was. DVS achterhaalde de ploeg uit Waddinxveen en pakte zelfs twee volle punten (17-15) waardoor de Ambachters zich direct aan de kop van poule meldde! Komend weekend: WION-2 – DVS-2 (aanvang 15.50 uur)

DVS A1 startte voortvarend tegen KCR A1, maar de ploeg uit Ridderkerk voerde de verdedigende druk op en dwong DVS tot fouten. Hoewel DVS genoeg kansen afdwong vielen de doelpunten met name bij de gastploeg:13-22. Komend weekend treedt DVS aan tegen hoogvlieger Oranje Wit A2 (Dordrecht, 13.10 uur)

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!