vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Ko'tergroep kindcentrum De Wijngaard na de Kerstvakantie van start

12 december 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na de kerstvakantie start kindcentrum De Wijngaard in Hendrik-Ido-Ambacht een ko’tergroep. Deze groep is bedoeld voor 3- en 4-jarigen. Kinderopvang en onderwijs worden in deze groep op een natuurlijke manier verbonden. “PIT kinderopvang & onderwijs biedt kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het varieert per kindcentrum welke vormen van kinderopvang wij aanbieden. Bij De Wijngaard was dit tot voorkort alleen buitenschoolse opvang. Met de ko’tergroep is hier een belangrijke aanvulling op gekomen,” aldus Monique Fluitsma, bestuurder PIT kinderopvang & onderwijs.

Doelstelling van de ko’tergroep is kinderen spelenderwijs de wereld te laten ontdekken en ze te laten wennen aan het kindcentrum. “Zo kunnen zij op een natuurlijke manier de stap naar het basisonderwijs zetten. Het spelen en leren gebeurt onder leiding van ervaren pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Elke ko’ter krijgt wat hij of zij nodig heeft, van gerichte aandacht voor de ontwikkeling van spel tot rekenen en taal,” aldus Marleen de Gruijter, directeur onderwijs van kindcentrum De Wijngaard. Peuters zijn minimaal twee dagdelen welkom op de nieuwe groep. “We beginnen op de dinsdag en donderdag. Later komen daar eventueel ook de maandag en/of woensdag bij,” vertelt manager kinderopvang Manja van Hengel. Vanaf het moment dat het kind 4 jaar wordt heeft het een gegarandeerde plek voor 5 dagen op de groep tot hij/zij in het nieuwe onderwijsjaar naar groep 1 gaat.

“Omdat de pedagogisch medewerkers en leerkrachten op kindcentrum De Wijngaard als team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie bieden we kinderen een doorgaande ontwikkelingslijn van de ko’tergroep tot en met groep 8,” benadrukt Marleen de Gruijter. De naam ko’tergroep is gekozen vanwege de verbinding van kinderopvang (k) en onderwijs (o). Daarnaast is koter natuurlijk een synoniem voor een jong kind. “Wij hopen dat veel ouders en hun koters de weg naar onze ko’tergroep weten te vinden als ze op zoek zijn naar een veilige en uitdagende omgeving voor hun 3- of 4-jarige.”

Op de foto: De nieuwe ko’tergroep van kindcentrum De Wijngaard biedt een natuurlijke verbinding van kinderopvang en onderwijs voor 3- en 4-jarigen.

Deel dit bericht met je vrienden!