IFC Vrouwen neemt revanche op VVAC

05 december 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit weekend stond voor IFC Vrouwen 1 het duel tegen VVAC  op het programma. De uitwedstrijd van dit seizoen ging op knullige wijze verloren. De vrouwen van IFC waren toen eigenlijk heer en meester, maar het ene doelpuntje van VVAC zorgde wel dat de drie punten toen in Ottoland bleven. De trainersstaf hoefde dit weekend geen motiverende woorden te spreken. Het was vooraf duidelijk: de drie punten zouden gewoon gepakt worden.

Het eerste deel van de wedstrijd ging heel gelijk op. Wel ontstond er langzaamaan een veldoverwicht van de IFC-vrouwen. Dit leidde tot kansen, maar inzetten van de spitsen Svenja van Nes en Milou van der Wel werden prima door de keepster van VVAC gekeerd. Na ruim een half uur spelen dacht iedereen dat er wel gescoord werd, maar een inzet van Lisa Hartsuiker spatte uiteen op de paal. Een minuut later was het wel raak. Het was Milou van der Wel die met een ouderwets puntertje de 1-0 binnentikte. Hiermee leek de ban gebroken, want een perfecte dieptepass op de weg sprintende Lisa Hartsuiker betekende nog voor het rustsignaal de 2-0. Terwijl de spitsen hun werk deden, zorgde de defensie van IFC dat de tegenstander vrijwel geen kansen kregen.

Na de rust verscheen IFC met Luca van Vliet in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Lisa Hartsuiker. Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Wil Brinkhuis wist IFC het goede ritme voort te zetten. Met een afstandsschot van 20 meter verraste Svenja van Nes de goalie van VVAC.  Een minuut later weerhield de lat een poging van Milou van der Wel voor de vierde treffer. Met enig fortuin, middels een eigen doelpunt,  werd VVAC weer terug in de wedstrijd geholpen. En dat gaf de gasten een flinke impuls. Via een razendsnelle counter wist de rechterspits van de gasten de spanning helemaal terug te brengen in de wedstrijd.

Even leek het erop dat Svenja van Nes met haar tweede treffer van de middag voor de nodige lucht binnen het team zorgde, maar niets was minder waar, want een minuut later wist VVAC weer te scoren. Met nog twintig minuten te gaan en een score van 4-3 op het bord, ontspon zich een spannend schouwspel, dat alle kanten op kon.

In de derde minuut van de blessuretijd maakte spits Svenja van Nes een definitief einde aan alle spanning met haar derde treffer. Oog in oog met de keepster bleef zij ijzig kalm. De hattrick van Svenja van Nes betekende de 5-3.

Opstelling IFC: Femke Groeneweg, Britt Wijnmaalen, Nanina Matze, Robin Reurich, Alicia Kong, Carmen de Vlaaming, Daniëlle Zwang, Jessica Idzenga, Lisa Hartsuiker (46: Luca van Vliet), Milou van der Wel, Svenja van Nes.