donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Bijzondere Pietengym bij De Wijngaard

5 december 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Niet alleen de pedagogisch medewerkers van de bso van christelijk kindcentrum De Wijngaard van PIT kinderopvang & onderwijs zijn bijzonder actief, maar ook de kinderen. Dat bewijzen Tamar en Amy uit groep 5 en 6. Zij hebben voor alle kinderen van de bso een spetterende Pietenmiddag georganiseerd.

“Het leek ons gewoon een goed idee. We hebben eerst een programma verzonnen, toen een draaiboek gemaakt en daarna een brief voor de ouders geschreven om ons plan te vertellen. Daarbij hebben de pedagogisch medewerkers ons wel een beetje geholpen. Verder hebben we de sportzaal versierd met slingers, ballonnen en afbeeldingen van Sint, Pieten en cadeautjes en een Pietenparcours uitgezet,” aldus Amy. Toen alles was georganiseerd, kon het oefenen beginnen met de Pietenmiddag als grote finale. Tamar: “We hebben de bso’ers in twee groepen verdeeld en zijn allemaal spelletjes gaan doen. Daarbij waren de kinderen als ze dat wilden als Piet verkleed, net als wij.

Het was hartstikke leuk en ze deden allemaal goed mee. Toen we klaar waren, hebben we taaitaai en speculaas gegeten. Het was feest want ze kregen allemaal een Pietendiploma.” Op de eerste dag dat Tamar en Amy naar bso De Wijngaard gingen, zijn ze vriendinnen geworden. “We spelen altijd samen. Het is hier gezellig en als je iets leuks verzint, dan mag je het altijd doen.”

Deel dit bericht met je vrienden!