donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

S(ti)nterklaas bij PIT met Piet

2 december 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 30 november jl. bracht Sinterklaas samen met zijn Pieten een bezoek aan de kinderen van de medewerkers van PIT kinderopvang & onderwijs. Dit jaar koos hij kindcentrum De Wijngaard in Hendrik-Ido-Ambacht uit om acte de présence te geven. Reden daarvoor was dat de drie kindcentra in Hendrik-Ido-Ambacht (De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard) pas sinds begin 2016 bij PIT kinderopvang & onderwijs horen. “Ik voel me bijzonder vereerd om dit jaar een kijkje te mogen nemen bij een kindcentrum van PIT in Hendrik-Ido-Ambacht,” aldus de goedheiligman.

Sinterklaas en de hoofdpiet kwamen met speciaal vervoer naar het kindcentrum. Gekozen was voor de Stint, een elektrische bolderkar waar de kinderen van de buitenschoolse opvang in worden vervoerd. De goedheiligman voelde zich hierdoor een echte S(t)interklaas. De Pieten begrepen niet veel van ‘PIT’, want….. waar was de ‘e’ van ‘Piet’ gebleven?  En….had ‘PIT’ misschien te maken met pittenzakjes….? Gelukkig konden de kinderen uitleggen dat PIT de naam is voor een organisatie die kinderopvang en onderwijs biedt voor 0- tot 13-jarigen.

Sinterklaas en zijn Pieten vonden het een hele gezellige middag met de pedagogisch medewerkers, juffen en meesters van PIT kinderopvang & onderwijs en hun kinderen. Natuurlijk brachten zij een zak vol cadeautjes mee en pepernoten. Bij het afscheid werden ze uitbundig uitgezwaaid. Ze beloofden volgend jaar weer te komen. Waar ze dan te gast zijn, blijft nog even een verrassing.

Lees meer over:

sinterklaas pit piet
Deel dit bericht met je vrienden!