dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Ambacht

Teams van DVS tonen hun ambities

28 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De tweede speelronde leverde prima resultaten op voor de selectieteams van DVS’69: zowel DVS-1 als -2 wonnen hun wedstrijden van de selectieteams van ODO (M). DVS A1 speelde opende de zaalstrijd met een nipte nederlaag tegen Tjoba.

Eerder in de week boekte DVS een overwinning op OZC in de eerste ronde van de Zuid-Holland Cup (14-22), en aanstaand tegenstander ODO won daarin eveneens. Nu in de competitie, nam DVS direct het initiatief (3-1) tegen ODO, maar die toonde veerkracht. Een mooie voorsprong vlak voor rust (10-7) werd direct na rust fors uitgebouwd (16-10). De ploeg uit Maasland werd bijna te kijk gezet (19-11) en kon alleen in de slotfase de score een draaglijker aanzien geven (20-14).

In de poule is DVS nu gedeeld koploper met de volle winst uit twee duels. DVS wordt vergezeld door fusieclub Twist en het verrassende Vriendenschaar (B), waar DVS komend weekend op bezoek gaat.
Aanvang 19.50, Sporthoeve, Bodegraven.

Dvs-2 trof “de reserves” van ODO en had het lastig. Hoewel DVS het initiatief had qua score bleef het zowel bij rust (6-6) en tot driekwart spel gelijk. In het laatste kwartier pakte DVS toch de voorsprong van twee goals en liep het uit naar 13-9.Komend weekend speelt DVS-2 als mede-koploper tegen Vriendenschaar, dat nog geen punt tot dusver (Bodegraven, 18:35 uur).

DVS A1 ving het zaalseizoen goed aan, na een teleurstellende eerste veldseizoen.Tegen Tjoba liet DVS zien waartoe het in staat is: mooie aanvalscombinaties en ook goals! Tjoba deed het ogenschijnlijk simpeler maar bleef in het kielzog. Er kwam twijfel bij DVS en Tjoba profiteerde. De opgelopen achterstand werd in de slotfase bijna teniet gedaan toen DVS weer vrijuit ging spelen. De tijd bleek tekort: 15-16. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij koploper Fortis.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!