donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: 'Ik zie het echt als een verrijking van mijn leven'

25 november 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) is één van de grootste landelijke organisaties die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnssector. De lokale afdeling beschikt in Hendrik-Ido-Ambacht over een actieve en enthousiaste groep medewerkers. Graag stellen wij u in deze rubriek aan hen voor.

UVV-vrijwilliger aan het woord

Als vakdocent gaf Willy de Vries jarenlang les aan kinderen, tegenwoordig begeleidt zij dames die graag willen leren hoe ze zelf kleding kunnen maken. “Ik had nooit gedacht dat ik mijn oude vak weer op zou pakken, maar ik doe het met veel plezier. Tijdens de naailessen maken de cursisten vooral kledingstukken voor de kinderen, dat zijn overzichtelijke creaties waarmee je al snel een leuk resultaat bereikt. Vooral het samenzijn is belangrijk, we praten veel met elkaar en ondertussen zijn we druk bezig achter de naaimachine of met het knippen van de stoffen.”
Elke donderdagmorgen komen de allochtone vrouwen bij elkaar in de gezellige gemeenschapsruimte van de Emmastaete. “Het is een multiculturele groep maar taalproblemen hebben we eigenlijk niet. Er is altijd wel iemand die kan vertalen als dat nodig is. Ik vind het zelf heel leuk om op deze manier kennis te maken met verschillende culturen, we leren veel van elkaar. En de vrouwen zijn echt dankbaar voor de tijd die ik investeer om hen iets nieuws te leren”, vertelt Willy.

Sinds ongeveer zes jaar is Willy actief als vrijwilliger, zowel bij Humanitas als bij de UVV kunnen ze op haar inzet rekenen. “In het begin combineerde ik het vrijwilligerswerk met een betaalde baan. Ik ondernam toen allerlei activiteiten met ouderen zoals wandelen en bingo. Inmiddels ben ik gepensioneerd en heb ik meer tijd beschikbaar. Het is fijn dat je als vrijwilliger taken kunt kiezen die bij je passen en die je leuk vindt om te doen. Zo kun je op een nuttige manier blijven deelnemen aan de maatschappij, ik zie het echt als een verrijking van mijn leven.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Kijk voor meer informatie op de website http://www.uvv-hia.nl of neem gerust contact op.

Tekst: Heleen Verspille
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Deel dit bericht met je vrienden!