donderdag 3 december 2020

Alles over Ambacht

PLUS Volgerlanden doneert aan hospice De Cirkel

21 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Vrijdag 18 november ontving Jan van de Wetering (voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard) uit handen van Jordi Jupijn (bedrijfsleider PLUS supermarkt De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht) een cheque ter waarde van € 309,50. Dit bedrag was het resultaat van een verkoopactie van thee- en handdoeken voor het goede doel.

Klanten van de supermarkt konden gedurende een bepaalde periode hand- en theedoeken van de firma HRS Nonfood & Loyalty kopen. In de aankoopprijs zat een klein bedrag voor hospice De Cirkel verwerkt. “Eigenlijk hebben we dit bedrag dus van de klanten van PLUS supermarkt in De Volgerlanden gekregen. We zijn heel blij met dit mooie bedrag,” aldus Jan van de Wetering. Hij bedankte ook Jordi Jupijn voor het ter beschikking stellen van de verkoopruimte in de supermarkt. “Het is fijn om te merken dat lokale winkeliers en inwoners van de Zwijndrechtse Waard ons hospice zo’n warm hart toedragen. Namens de coördinatoren, vrijwilligers en het bestuur van hospice De Cirkel wil ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in de hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Sinds februari 2016 zet hospice De Cirkel ook vrijwilligers in om - ter ondersteuning van de thuiszorg - mantelzorg in een thuissituatie te bieden aan mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben.

Fotobijschrift: Jan van de Wetering (rechts), voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Zwijndrechtse Waard, ontvangt de cheque uit handen van Jordi Jupijn, bedrijfsleider PLUS supermarkt De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!