woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Mooi kampioensweekend voor de meiden van IFC

21 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - IFC MO17-1 pakt kampioenschap tegen naaste concurrent
Met nog drie wedstrijden op het programma konden de meiden van IFC MO17-1 afgelopen zaterdag de kampioenstitel grijpen. En dat moest dan gebeuren n een rechtstreeks duel tegen naaste concurrent Zeelandia Middelburg.

Het team van de trainers Frank Matze en Piet Lodder wist in het thuisduel het net van de Zeeuwen te vinden. Na dit doelpunt moest trainer Matze, vanwege en blessure van de laatste vrouw, enige omzettingen in het team doen. Tegenstander Zeelandia Middelburg staat er namelijk om bekend dat het vrij gemakkelijk scoort.

Met man en macht wist het team een tegendoelpunt te vooromen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstte er een luid gejuich los.  IFC MO17-1 is nu, zonder puntverlies, kampioen in de hoogste klasse van het meidenvoetbal.

IFC MO11 Najaarskampioen 2016
Het was een mooi kampioensweekend voor de meiden van IFC MO11. Vanaf de 2e competitieronde stond de ploeg al fier aan kop. En met de overtuigende 7-1 zege op Wieldrecht is dit ook de definitieve plek op de eindranglijst, terwijl nog 1 competitieronde te gaan is. Een geweldige prestatie van deze vriendinnenploeg die de stijgende lijn van het vorige seizoen goed heeft doorgetrokken. Prima samenspel, gezamenlijke inzet en veel plezier was toen al te zien.

Dit seizoen kwamen die geleverde inspanningen en de trainingsarbeid volledig tot uitdrukking in de competitiewedstrijden. Een reeks van 9 opeenvolgende overwinningen met 48 gescoorde doelpunten en slechts 3 tegendoelpunten was het gevolg waardoor terecht de kampioensschaal werd veroverd. Na afloop van de wedstrijd barstte een groot feest los met juichen, dansen, zingen waarbij kinderchampagne rijkelijk vloeide. Uiteraard mocht nu uit de fles gedronken worden zoals echte kampioenen dat doen.

Alle meiden kregen een prachtige grote beker overhandigd van de trainers als aandenken aan de mooie najaarscompetitie 2016. En natuurlijk als inspiratie voor de toekomst! De trainers Marco van Bezooijen en Alex de Heer zijn erg trots op Esmee, Annelie, Lieke, Mare, Maisoen, Angela, Tara, Madelief, Femke, Bente en de op de foto ontbrekende Kim. Super gedaan meiden!

Lees meer over:

ifc damesvoetbal
Deel dit bericht met je vrienden!