woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

SGP afdeling denkt na over defensie

21 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Moet defensie ingezet worden in de strijd tegen terreur? Is de Joint Strike Fighter een aanwinst voor het leger of geldverspilling? Is het nodig om de militaire dienstplicht weer in te voeren nu Europa steeds meer onder vuur komt te liggen? Deze en andere belangrijke vragen zijn besproken op de defensieavond die de SGP op 14 november had belegd in de Open Hof kerk aan de Schildmanstraat.

Tijdens deze avond was de ervaren marinier Mark Brouwer te gast. Hij ging naast bovenstaande vragen in op zijn houding als christen en SGP-er in de wereld van de marine. Opvallend zijn de tolerantie en openheid in deze sector. Mensen met allerlei achtergronden vinden elkaar in het gesprek, laten elkaar in hun waarde. Belangrijke voorwaarde om te komen tot de levensbelangrijke vertrouwensband die deze mannen én vrouwen moeten hebben tijdens hun soms levensbedreigende acties in bijvoorbeeld Afghanistan, Mali en Curaçao.

Brouwer nam de luisteraars mee op een intrigerende wijze, met behulp van beeldmateriaal schilderde hij de inhoud van diverse acties, het nut en de noodzaak. Op boeiende en soms komische wijze ging hij in op het feit dat er  meer financieel draagvlak moet komen voor de diverse sectoren binnen defensie. Het werd de luisteraars duidelijk dat de Joint Strike Fighter een belangrijk onderdeel van onze Defensiemacht is, maar dat deze nog lang niet de oplossing is voor het totale probleem. Hoe staat het met onze tanks? Welke fregatten zijn er in staat internationaal volwaardig te fungeren? Tussen al deze belangrijke vragen door vertelde Brouwer allerlei anekdotes. Na de pauze konden de ruim 70 aanwezigen hun vragen stellen.

Foto: De SGP-afdeling dacht vorige week na over de inzet van defensie. Te gast was marinier Mark Brouwer. Foto: Leo Molendijk

Lees meer over:

sgp defensie terreur
Deel dit bericht met je vrienden!