dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Ambacht

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht spreekt graag ook dit jaar haar waardering uit voor mantelzorgers

18 november 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Als mantelzorger maak je het leven van een ander een stukje mooier. Je levert een deel van je eigen vrije tijd in en geeft die ander praktische hulp en emotionele steun. Dat is van onschatbare waarde en verdient een compliment!

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht spreekt graag haar waardering uit voor mantelzorgers en biedt het mantelzorgcompliment aan. Een waardering in de vorm van een AmbachtPas met een saldo van € 100,- inclusief een volledige vergoeding van de abonnementskosten.

Kent u of bent u een mantelzorger?
Vraag dan het mantelzorgcompliment aan!

Hoe werkt het?
• Vul het aanvraagformulier op www.h-i-ambacht.nl/mantelzorgcompliment in en onderteken het. Doe het op de post naar:

MEE Drechtsteden
postbus 3016
3301 DA Dordrecht

• Stichting MEE neemt uw gegevens over en registreert u als mantelzorger. Dat is nodig om in aanmerking te komen voor het compliment.
• Als u aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u van MEE binnen zes weken een brief waarin een speciale actiecode staat. Woont u als mantelzorger niet in Hendrik-Ido-Ambacht? Dan geldt voor u een iets andere regeling. Nadere toelichting hierover vindt u in de brief van MEE.
• Met de brief van MEE en de actiecode gaat u naar ambachtpas.nl om de AmbachtPas aan te vragen. In deze brief staat ook toegelicht wat u dient te doen als u al een AmbachtPas heeft. In dat geval ontvangt u extra saldo op de pas die u al heeft. Nadere toelichting treft u aan in de brief.
• Wanneer u de actiecode invult op ambachtpas.nl, dan maakt De Blije Borgh een AmbachtPas aan en zet daar het bedrag op. Vervolgens stuurt De Blije Borgh de pas naar u en daarna kunt u bestedingen met de AmbachtPas verrichten.

Waar moet de mantelzorger aan voldoen?
Bij het verstrekken van de AmbachtPas gelden de volgende criteria:

• degene die de mantelzorg ontvangt (de hulpvrager) is een inwoner van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De mantelzorger mag wel inwoner zijn van een andere gemeente;
• er worden maximaal twee mantelzorgcomplimenten (passen) per hulpvrager uitgekeerd als er meerdere mantelzorgers in één huishouden over de vloer komen;
• de mantelzorger verleent voor tenminste acht uur per week en/of langer dan drie maanden mantelzorg aan de zorgvrager;
• het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor huisgenoten die gebruikelijke zorg verlenen;
• de mantelzorger vult het aanvraagformulier in en wordt aan de hand daarvan geregistreerd bij stichting MEE Drechtsteden.

Meer weten?
Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment? Neem voor meer informatie gerust contact op met stichting MEE Drechtsteden. Dat kan via telefoonnummer 078 - 750 89 00. Vraagt u naar mevrouw Lenie de Pater. Of stuur een e-mail naar servicebureau@meedrechtsteden.nl.

Lees meer over:

gemeente zorg compliment
Deel dit bericht met je vrienden!