woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Jong talent met elkaar in debat over meer parken in Ambacht

15 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Donderdagavond 10 november was geen gewone gemeenteraadsvergadering. Leerlingen van groep 7 van basisschool De Dukdalf gingen in de raadzaal met elkaar in debat  over de stelling: "er moeten meer en grotere parken komen in Hendrik-Ido-Ambacht". De kinderen werden begeleid door vier 'echte' raadsleden: Marijke Gommans van D66, Marjet Vogelaar en Marien Braber van Gemeente Belangen en de heer Bert van der Wulp van de PvdA.

De leerlingen hadden eigen partijen opgericht: de PVHM (Partij voor het milieu), ANV (anti natuurvervuiling), PTD (Partij tegen discriminatie) en de PvdM (Partij voor de mensheid). Al eerder had wethouder Patrick van der Giessen op school les in debatteren gegeven. We konden merken dat iedereen goed voorbereid was en argumenten voor en tegen de stelling had voorbereid.

Aan het einde van de raadsvergadering waren er vijf leerlingen tegen de stelling, de overige leerlingen stemden voor. De kindergemeenteraad heeft dus besloten dat er meer en grotere parken moeten komen in Hendrik-Ido-Ambacht.

De ouders zaten op de publieke tribune en ook zij mochten hun mening geven door een rode of groene kaart op te houden. Met grote meerderheid kozen ook de ouders voor een groene gemeente.

Lees meer over:

gemeente basisschool groep 7
Deel dit bericht met je vrienden!