woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Veelbelovende Seizoensopening bij DVS '69

14 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de eerste speelronde van de tweede klasse en reserve tweede klasse wonnen zowel DVS-1 als -2 van ONDO (G). DVS A1 begint pas volgende week aan haar avontuur in de eerste klasse.

In het sfeervolle ‘s- Gravenzande begon het beweeglijke ONDO goed aan de wedstrijd, maar bleef DVS zeer koel en effectief (1-7). Die voorsprong werd tot aan rust vast gehouden (5-13) en zelfs na rust verder uitgebouwd naar een comfortabele tien doelpunten verschil. De eindstand gaf duidelijk het verschil in effectiviteit weer: 16-26. Komende week treedt DVS twee maal aan: op dinsdag voor de Zuid-Holland Cup tegen het Rotterdamse OZC (do 15-11, 20.15 uur) en op zaterdag de eerste thuiswedstrijd. In de Ambachtse Sophiahal ontvangt DVS dan het Maaslandse ODO, dat maar nipt verloor van Vriendenschaar (aanvang 19.40 uur)

Dvs-2 had het aanvankelijk een stuk moeilijker tegen ONDO-2. Echter toch werd de voorsprong gepakt bij rust (5-8). Na rust kwam DVS maar letterlijk niet los van de tegenstander waardoor het duel ook grimmiger werd vanaf 8-8, met onder meer een gele kaart voor DVS. Wonderwel nam DVS in de laatste twintig minuten afstand en werd alsnog een ogenschijnlijk eenvoudige overwinning geboekt: 9-18. Komende week ontvangt DVS eveneens ODO, die “reserves” wonnen ook hun eerste wedstrijd (aanvang Sophiahal, 18.25 uur)

Lees meer over:

korfbal dvs'69
Deel dit bericht met je vrienden!