woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Bestemmingsplan nieuwe Petrakerk onherroepelijk

11 november 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het bestemmingsplan Zuidwende Zuid is met ingang van 26 oktober 2016 onherroepelijk geworden. Dit is het gevolg van de uitspraak van de Raad van State in een procedure. Hiermee is dit bestemmingsplan in werking getreden.

Het is het juridisch kader waaraan bijvoorbeeld aanvragen om omgevingsvergunningen worden
getoetst. In de officiële publicatie hett gemeentenieuws leest u meer over het bestemmingsplan.

Kerkbestuur kan starten met bouw 
Met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan, is de weg vrij voor het kerkbestuur van
de Gereformeerde Gemeente om te starten met (de voorbereidingen voor) de bouw van hun nieuwe
kerkgebouw bij de Zuidwende / Ambachtsezoom. Het kerkbestuur zal hiervoor de benodigde (omgevings)vergunningsvragen indienen bij de gemeente en het waterschap voor de bouw van de kerk, de kap van bomen, het aanleggen van inritten Krommeweg en Zuidwende en watergangen. Het kerkbestuur is verantwoordelijk voor zowel het bouwrijpmaken van het terrein, de bouw van de kerk, de inrichting van het perceel en de communicatie met omwonenden.

Lees meer over:

nieuwbouw petrakerk
Deel dit bericht met je vrienden!