vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Dit keer Arie van der Vlies voorzitter van het UVV-bestuur

31 oktober 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) is één van de grootste landelijke organisaties die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnssector. De lokale afdeling beschikt in Hendrik-Ido-Ambacht over een actieve en enthousiaste groep medewerkers. Graag stellen wij hen in deze rubriek aan u voor.

UVV-vrijwilliger aan het woord
Zaken regelen en organiseren, het onderhouden van interne en externe contacten en het leiden en bijwonen van vergaderingen zijn de belangrijkste taken van Arie van der Vlies, voorzitter van het UVV-bestuur. “Aan het vergaderen was ik al wel gewend vanwege mijn vorige functie”, vertelt hij.

Arie kwam bijna vijf jaar geleden het bestuur versterken nadat hij afscheid had genomen van zijn directiefunctie bij het Waterschap Hollandse Delta. “Ik wilde me graag voor de lokale gemeenschap inzetten en trof bij de UVV een gemotiveerde en gevarieerde club mensen aan. We hebben zo’n 35 tot 40 lopende projecten, van koffie schenken tot bingo, en daar zijn veel vrijwilligers bij betrokken. Sommigen werken al heel lang als vrijwilliger, soms wel 25 of 30 jaar, dat vind ik heel bijzonder. Daarnaast is de sfeer binnen het bestuur erg goed, het is prettig om met elkaar samen te werken.”

Alleen al in Ambacht werd in 2015 door 350 UVV-vrijwilligers 50.000 uur werk verricht, een hele prestatie. “Door de inzet van vrijwilligers kunnen we extra kwaliteit leveren bij allerlei activiteiten en  aan de zorg voor ouderen. Het is fijn om te merken dat dit sterk gewaardeerd wordt door de Blije Borgh-organisatie waarvoor wij op verschillende locaties actief zijn. Zij organiseren regelmatig iets leuks om de vrijwilligers te bedanken; een high tea, een uitje of de jaarlijkse kerstmarkt.”

Naast zijn functie als voorzitter draait Arie regelmatig een dagje mee als chauffeur op de rolstoelbus. “Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, er zitten mensen te wachten die rekenen op je komst. Maar ik hoor van andere vrijwilligers dat het werk hen veel voldoening en energie geeft en zo ervaar ik het zelf ook. Als je er geen plezier aan beleeft, houd je het niet lang vol.”

De UVV nodigt belangstellenden uit om te solliciteren, en ook jongeren die zich voor anderen willen inzetten zijn van harte welkom.
Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Kijk voor meer informatie op de website http://www.uvv-hia.nl Hier vindt u ook de telefoonnummers van de coördinatoren.

Tekst: Heleen Versprille
Fotografie: Cees van Meerten

Lees meer over:

vrijwilligers uvv
Deel dit bericht met je vrienden!