vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Komende maanden wordt Crezéepolder onder invloed van het getij gebracht

18 oktober 2016

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vorig jaar is gestart met een grondige metamorfose van de Crezéepolder aan de Noord, op grondgebied van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Ook dit najaar wordt er hard gewerkt om er een mooi, waterrijk natuurgebied van te maken met verschillende recreatieve mogelijkheden.

Voortgang metamorfose
Het grondwerk zit erop. Kreken en geulen zijn gegraven, de Oostmolendijk en de Kanteldijk zijn verbreed, het terrein rond de drinkwaterputten is op hoogte gebracht en het haventje bij de Veerdam is uitgebaggerd. Afgelopen zomer stond de recreatieve inrichting op de agenda. De komende maanden wordt het natuurgebied onder invloed van het getij gebracht door middel van een opening in de Veerdam, waardoor het water vrijspel in de Crezéepolder krijgt.

Rust en recreatie
De Crezéepolder biedt straks verschillende vormen van recreatie die minimaal belastend zijn voor de natuur en direct omwonenden. Voor wie de benen wil strekken of vogels wil kijken, komen er onder meer drie wandelroutes. Ook wordt een aansluiting gemaakt op het naastgelegen recreatiegebied De Gorzen en de Ridderkerkse Griend, waarmee een wandelroute ontstaat van 10 kilometer door het groen. Er komen twee korte wandelroutes en een grote wandelroute om het gebied heen. De route trekt onder meer langs de rivier de Noord, waar wandelaars gedeeltelijk langs het water lopen en deels op de kade (de Schaardijk) met een mooi uitzicht over het natuurgebied en de rivier. Natuurlijk speelt het water er een belangrijke rol. Als deel van het programma Deltanatuur is de Crezéepolder straks onder invloed van het getij en is het er twee keer per etmaal eb en vloed.

Deel dit bericht met je vrienden!