donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

VVD motie over JOP in Volgerlanden-Oost unaniem aangenomen

17 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De fractie van de VVD Hendrik-Ido-Ambacht heeft in de raadsvergadering van oktober een motie ingediend die met unanieme steun aangenomen is.

De motie was een oproep aan het college om in de plannen voor het nog te bebouwen gedeelte van Volgerlanden-Oost alvast rekening te houden met een locatie voor een JOP (Jongeren Ontmoetings Plek).

De reden hiervoor is dat te verwachten valt dat ook in het nieuwe gedeelte van De Volgerlanden veel jongeren zullen wonen die een plek nodig hebben om samen te kunnen komen. Omdat groepjes jongeren soms voor overlast kunnen zorgen op plekken waar we dat niet willen denken wij dat een JOP een prima alternatief is om deze overlast tegen te gaan.

Het plaatsen van een JOP in bestaande bebouwing heeft tot nu toe tot veel bezwaren geleid bij omwonenden, waardoor het lastig is om een geschikte locatie te vinden.

Wij zijn van mening dat dit probleem er niet is als kopers van een nieuwe woning vóóraf al weten dat er in de buurt van hun woning een JOP komt.
Vandaar dat wij deze motie ingediend hebben, die door alle partijen gesteund werd.

Lees meer over:

VVD volgerlanden jop
Deel dit bericht met je vrienden!