vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Bij PIT zit in alles muziek

17 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor een enthousiast publiek hebben de bso-kinderen van de drie Ambachtse kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs de voorstelling ‘In alles zit muziek’ gespeeld. Met deze voorstelling bij kindcentrum De Meander sloten ze een reeks theaterworkshops af.

De docenten Dana en Dymphna van het Theaterhuis Drechtsteden hebben deze workshops verzorgd. In overleg met de pedagogisch medewerkers van PIT hebben ze aansluiting bij de Kinderboekenweek 2016 gezocht. Dit jaar draait het tijdens de Kinderboekenweek om opa’s en oma’s onder het motto: voor altijd jong! In ‘In alles zit muziek’ wordt de tachtigste verjaardag van oma gevierd. Helaas worden de muziekinstrumenten net voor haar verjaardag gestolen, maar gelukkig weten de kinderen zelf een goede oplossing. Je kunt ook muziek maken met je handen, voeten en stem en dat deden ze vol vuur. De voorstelling werd afgesloten met het lied ‘In alles zit muziek’. Daarna volgde een staande ovatie van de kinderen van de kindcentra De Tweestroom, De Meander en De Wijngaard, hun ouders en hun opa’s en oma’s.

Volgens Dana en Dymphna bleek tijdens de voorbereidingen van de voorstelling dat eigenlijk alle kinderen wel oma wilden spelen. Dat kon er natuurlijk maar één zijn en dit accepteerden ze snel. Toen het gesprek daarna over familie ging, viel op dat de kinderen kleinkind wilden spelen in de voorstelling. De papa- en mamarollen waren minder in trek, zodat het uiteindelijk een prachtige voorstelling werd van oma met haar kleinkinderen.

Op de foto: De bso-kinderen van de drie Ambachtse kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs speelden de voorstelling ‘In alles zit muziek’.

Lees meer over:

kinderopvang pit bso grap
Deel dit bericht met je vrienden!