vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Politie neemt honderd kilo hennep in beslag op A16

10 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie hield donderdagavond een 36-jarige Belg aan. Hij had zijn wagen volgeladen, vol met hennep.

Agenten waren rond half negen bezig met een surveillance op de A16. Ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht kwam een auto voorbij, die een ANPR-hit gaf. De agenten besloten de bestuurder staande te houden.

Toen de bestuurder zijn raam opendeed om de agenten zijn rijbewijs te overhandigen, sloegen deze bijna achterover van de sterke henneplucht die uit de wagen kwam. Niet gek: er bleek zo’n honderd kilo hennep achter in het voertuig te liggen. De drugs zijn in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden.

ANPR-hit: Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Lees meer over:

politie 16
Deel dit bericht met je vrienden!